Æresmedlem - Morten Ottestad

blog-image

Som en stor forkjemper for mekatronikk er det en ære å ha Morten Ottestad som NSOMs første æresmedlem! Han er Universitetslektor ved Universitetet i Agder, og har gjennom 30 år fremmet Mekatronikk. Av utdanning har han fagbrev, ingeniørutdanning, maritimingeniørutdanning og sivilingeniør. I løpet av karrieren har han vært med å utdanne over 1000 mekatronikk ingeniører, noe som speiler hans store interesse for mekatronikk faget. Som en multidisiplinær type har han undervist i flere forskjellige disipliner: Hydraulikk, elektriske maskiner, reguleringsteknikk, måleteknikk, servoteknikk, digitalteknikk, produktutvikling, autonome mobile roboter, maskinsyn og avionikk. Han har undervist på både bachelor, master og doktorgradsnivå. I tillegg til å undervise på universitetsnivå har han også undervisningserfaring fra barneskole, ungdomsskole, videregående skole og høyskole.

Morten Ottestad har dype røtter inn i mekatronikkutdanningen ved Universitetet i Agder. Han er studieprogramleder for master mekatronikk har hatt ansvaret for restrukturering av masterprogrammet i nyere tid. Han satt også i komiteen som utarbeidet studieprogrammet for master i mekatronikk da det startet.

Fra 2008 og frem til i dag har han veiledet 55 Bachelor oppgaver så det totale antallet nærmer seg nok 100. Han har også veiledet et titalls masteroppgaver og vært bi-veileder på et par PhD oppgaver. En del av oppgavene har også fått nasjonale og regionale priser.